A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium levele a 40/2009 (VIII. 31.) KHEM rendelet8.§. (4) bekezdésében fogaltra tett észrevételre

A 40/2009 (VIII. 31.) KHEM rendelet8.§. (4)bekezdésében foglaltak miatt az OEME korábban levélben tett észrevételt az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala vezetőjénél. Ezzel kapcsolatban a rendeletalkotó még május 14-én tájékoztatást küldött

level. A levélben ígért tervezet előkészítéséről ez ideig nincs információnk.

dr. Kása László (2015. szeptember 18.)

OREMBIK 2014

Tisztelt Kollégák!

2014-ben is megrendezésre kerül a kétévente hagyományos szakmai konferencia: OREMBIK-2014 mely idén 3-napos, (5 félnapos) lesz.

A konferencia tájékoztató anyagát, felhívást, valamint a jelentkezésekkel (résztvevő, előadó,valamint Kiállító-Reklám, stb.) és a szállásrendeléssel összefüggő nyomtatványainkat a megfelelő helyre kattintva találják.

Felhívjuk az érintett kollégák figyelmét, hogy a konferencia keretében külön szekcióként 2014. május 28-án kerül megrendezésre a 42. „Építőgépész konferencia” tekintettel arra, hogy az építőgépészet elválaszthatatlan az ott alkalmazott nagyszámú emelőgéptől, emelési technológiától.

A konferencián való részvételt a Magyar Mérnöki Kamara Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozata a szakmai jogosultságok elismerési rendszerében félnaponta 1 továbbképzési ponttal veszi figyelembe a felhívásban foglaltak szerint. Az ezzel kapcsolatos nyilatkozatot a  Szakértői jogosultság  -ra kattintva tudja megtekinteni.

Az OEME a tavaszi félévben nem tart más témákban továbbképzést, azonban ősszel tervezi a hagyományos 4 órás továbbképzési blokkok megrendezését.