Rólunk

Az Országos Emelőgépes Egyesület megalakulásáig hazánkban elvileg az emelőgépekkel kapcsolatban lévők szakmai, gazdasági érdekeit a következő szervezetek képviselték:

  • Magyar Mérnöki Kamara Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozat (MMK),
  • Gépipari Tudományos Egyesület Anyagmozgatási bizottság (GTE),
  • Építőgépész Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉGÉVOSZ).

A felsorolt szervezetek közül valójában azonban egyik sem képviselte maradéktalanul az emelőgépekkel foglakozó szakemberek érdekét, tekintettel arra, hogy az

  • az MMK-nak csak a felsőfokú végzettségű szakemberek, illetve 2000.-ig jogosultságot kérő technikusi végzettségűek lehetnek tagjai,
  • a GTE elsősorban a gépipar területén dolgozók tudományos egyesülete,
  • az ÉGÉVOSZ pedig az építőipari vállalkozók érdekeinek képviseli.

Hiányzott egy olyan szervezet, amely iparágtól, a tagjainak végzettségétől függetlenül hangot ad mindazon személyeknek és szervezeteknek, akiknek a munkájuk során az emelőgépekkel foglalkozniuk kell, emelőgépet üzemeltetni kell.

A közös érdekképviseleten túl e szervezet egyik jelentős feladata tagjainak naprakész információval való ellátása, mert a felmérések tapasztalata alapján egyes alapvető információk egyáltalán nem, vagy csak nagy késéssel jutnak el az e területen tevékenykedőkhöz.

A 2005. évben hatodik alkalommal Nyíregyházán megrendezett Országos Emelőgépüzemeltetői és Biztonságtechnikai Konferencián a résztvevők felhatalmazást adtak az Országos Emelőgépes Egyesületmegalakulására.

Az Egyesület megalakulását az is elősegítette, illetve előmozdította, hogy a gazdaság irányítói felismerték a különböző gyártói, forgalmazói érdekektől független civil szervezetekben rejlő lehetőségeket és mind nagyobb mértékben kívánnak támaszkodni azok szakmai tapasztalataira.

A fentiekre való tekintettel 2006. június 20.-án 24 fő részvételével Budapesten elfogadásra került az Egyesület alapszabály tervezete, aminek végleges formáját a Fővárosi Bíróság elutasító végzés után 2006. december 18.-án megtartott megismételt közgyűlés elfogadta. Az Országos Emelőgépes Egyesület munkáját a bírósági bejegyzés után 2007. január 23. után, a bírósági végzés kézbevétele után, kezdte meg.

Tagság

jelentkezesi_oeme
Jelentkezési lap