Információk az MMK GD-36 tanúsítványáról

Összefoglaltuk a Magyar Mérnöki Kamara Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozat által tanúsított szakértői tevékenységekre vonatkozó tanúsítvány (GD-36) megszerzésének fontos információit.

Megszerzése az alábbiak szerint intézhető (5 év szakmai gyakorlatot követően):

  1. Jelentkezés a Kamarába: ha még nem tagja a Magyar Mérnöki Kamarának akkor először tagfelvételi kérelmet kell benyújtania az állandó lakcíme szerinti Megyei Kamaránál. https://www.mmk.hu/szervezet/megyei_kamarak
  1. Tanúsítvány igénylése: A Magyar Mérnöki Kamara tagjainak meghatározott szakmagyakorlási területeken tanúsítja megfelelő végzettségüket, gyakorlatukat, melyről Tanúsítványt állít ki.

Ha Ön az Anyagmozgatógépek, Építőgépek és Felvonók Tagozat (AÉFT) valamelyik szakértői tevékenységére (lehet többre is) szeretne tanúsítványt, akkor a részletekről (pl. előfeltételek) az AÉFT tanúsítási rendszeréről szóló tájékoztatóban olvashat: http://anyagmozgato.mmk.hu/index.php/tagozat/tagozati-uegyrendek

A Tanúsítvány igénylését a következő információk alapján tudja intézni: https://www.mmk.hu/ugyintezes/tanusitas

  1. A tanúsítvány 5 éves időszakra szól, meghosszabbítása továbbképzéshez kötött. Az AÉFT továbbképzési rendjéről itt olvashat: http://anyagmozgato.mmk.hu/index.php/tagozat/tagozati-uegyrendek. Szakmai továbbképzésekről pedig az MMK Továbbképzések oldalán tájékozódhat.

Vélemény, hozzászólás?